Uluslararası Toplum Gazze'ye Verdiği Sözü Tuttu Mu?

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, savaşın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, Gazze’nin savaşta yerle bir edilen evlerin ve yıkılan alt yapının imarını beklediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1018 Tarih: 07 Temmuz 2015 13:25
Uluslararası Toplum Gazze'ye Verdiği Sözü Tuttu Mu?

El-Bergusi yaptığı açıklamada “savaştan sonra düzenlenen Gazze’nin İmarı Konferansının büyük bir kandırmaca olduğunu sonraki gelişmeler gösterdi. Gazze’nin üzerindeki kuşatma savaştan önceki halden daha ağır, daha berbat ve daha alçakça bir tutumla sürdürülüyor” dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesinin Siyonist işgal askerlerini insanlığa karşı işledikleri savaş suçları nedeniyle yargılaması gerektiğini söyleyen El-Bergusi açıklamasını şöyle sürdürdü: “Binlerce masum insanı, kadın ve çocuğu öldüren, onlarca hastaneyi yıkan, sağlık personelini katleden, gazetecileri öldüren işgalciler cezalandırılmadan Filistin halkı asla rahat etmeyecektir. Bu acı savaşın yıldönümünde Filistin halkına içerden yapılacak en iyi iyilik ise, iç bölünmeyi sonlandırmak, siyasi tutuklamalara son vermek, ulusal birliği sağlamak, işgal rejimine karşı durmak için bir ulusal liderlik inşa etmektir.”

Gazze savaşının ardından Mısır’da düzenlenen uluslararası Gazze’nin İmarı Konferansında katılımcılar 4,5 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunmuştu. Ancak Gazze’de savaşın izleri olduğu gibi dururken bu vaatler yerine getirilmedi.

fiem

Yorumlar