Rafsancani:'' İsrail Eninde Sonunda Yok Olacaktır.''

“El-Ahd El-İhbari” internet sitesi, İran’da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani ile bir röportaj gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 1014 Tarih: 07 Temmuz 2015 01:37
Rafsancani:'' İsrail Eninde Sonunda Yok Olacaktır.''

“El-Ahd El-İhbari” internet sitesi, İran’da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani ile bir röportaj gerçekleştirdi.

İşte o röportajda gündeme gelen maddeler:

Nükleer Anlaşma

Birçok konunun değerlendirildiği röportajda nükleer anlaşmayla ilgili olarak Rafsancani, İran’a ekonomik ve sosyal anlamda büyük katkılarının olacağını, İran’ın bu anlaşma sayesinde uluslararası ekonomide söz sahibi olacağını, ticari ilişkilerini artıracağını ifade etti.

Siyonist yönetimin Amerika’ya anlaşmayı engellemek üzere yaptığı baskılarla ilgili olarak Rafsancani, İsrail’in bu anlaşmanın sağlanması durumunda İran’ın siyasi, iktisadi, kültürel anlamda ne kadar üst bir seviye yakalayacağının farkında olduğunu ve bu yüzden endişeli olduğunu söyledi.

Suud’un Yemen’e Saldırısı

Suud’un Yemen’e yaptığı saldırılarla ilgili olarak “Suud’un stratejik hatalarından biri” yorumunu yapan Rafsancani, Suud’un Yemen halkına asla boyun eğdiremeyeceğini, içinden nasıl çıkacağını bilmediği bir sorunla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Uluslararası Koalisyon IŞİD’e Karşı Yürüttüğü Savaşı Ciddiye Almıyor!

Rafsancani Uluslararası Koalisyonun IŞİD’e karşı yürüttüğü savaşta Suriye’yi bombalamaktan başka bir şey yapmadığını, Irak’ta ise menfaatlerine uygun özel hedeflerin peşine düştüğünü söyledi.

Eğer Suriye Düşerse Bölge Terörden Kurtulamaz

IŞİD ve Batı arasındaki şer koalisyonuyla bölgedeki direniş güçleri arasında süren çekişmenin sonucuyla ilgili olarak, Suriye’deki durum karşısında endişeli olduğunu söyleyen Rafsancani “Eğer Suriye düşerse terör tüm bölgeye yayılır ve Libya’dan daha kötü bir duruma geliriz” dedi. Bu durumun Batı’yı da endişelendirdiğini söyleyen Rafsancani tehlikenin Lübnan, Irak gibi ülkelerden çok Türkiye, Suud, Kuveyt gibi ülkeleri kapsadığını ifade etti.

İran’ın Arap dünyasıyla ve özellikle de Körfez ülkeleriyle ilişkisinin bazı ülkeleri hariç tutarak iyi olmadığını söyleyen Rafsancani, durumun İran-Irak Savaşı’nın yaşandığı dönemlere benzediğini, o gün nasıl çözüldüyse bugün de sorunun çözülebileceğini ifade etti.

İsrail Eninde Sonunda Yok Olacaktır

Rafsancani İsrail’in hala geçici bir hükümet olduğunu ve bu zehirli urun er ya da geç yok edileceğini ifade etti. Siyonizmin uzun süreli ayakta kalmayı başaramayacağını ifade eden Rafsancani “Araplar bugün Siyonizme karşı gerçekçi bir düşmanlık ortaya koyamıyorlar. Bugün siyonizmin bir numaralı düşmanı İran’dır. Maalesef bugün İsrail’le bazı tarafların anlaşmalar yaptıklarını öğreniyoruz” dedi.

İmam Humeyni Unutulmak Üzereyken Filistin Davasını Ayağa Kaldırdı

İmam Humeyni’nin Filistin davası üzerindeki etkisiyle ilgili olarak Rafsancani “Filistin davası unutulmaya yüz tutmuştu. Ancak İmam Humeyni tüm âlimleri Filistin’in tarihiyle ilgili kitaplar yazmaya çağırdı. Filistin’in bizim için önemli olduğunu ve önceliklerimiz arasında yer alması gerektiğini söyledi. Ramazan’ın son Cumasını Dünya Kudüs Günü ilan ederek İslam dünyasına büyük bir eser bıraktı” dedi.

Hizbullah’la İlgili Olarak…

Rafsancani Hizbullah’la ilgili ise şu açıklamalarda bulundu: “Direnişin tohumları İmam Musa Sadr tarafından ekilmişti. İlkelerine bağlı olduklarını her fırsatta ortaya koyan Hizbullah, İsrail’le girdiği savaşlarda İsrail için bir tehdit unsuru oldu. Hizbullah eğer Suriye’ye girmeseydi olaylar çok farklı gelişir ve Suriye düşerdi.” 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar