Kassam Tugayları Siyonist İsrail'e Unutamayacağı Dersler Verdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Halil El-Hayye, Siyonist işgal rejiminin bir sene önce masum, mazlum ve korumasız Gazze halkına karşı başlattığı savaşın yanında bu halkı kuşatarak ve imarını geciktirerek direnişin azim ve iradesini kıramayacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1382 Tarih: 07 Temmuz 2015 10:01
Kassam Tugayları Siyonist İsrail'e Unutamayacağı Dersler Verdi

Nusayrat Mülteci Kampında lise birincileri için düzenlenen etkinliğe katılan El-Hayye, geçen sene böyle bir günde Kassam Tugayları’na bağlı seçkin birliklerin işgal ordusundaki Golani ve Cifati birliklerine ağır kayıplar verdirdiğini ve hezimete uğrattığını ifade etti.

El-Hayye, Filistin halkının irade ve azminin daha güçlü bir halde kendini gösterdiğini, direnişin savaşta düşmana unutulmaz dersler verdiğini ve bugün düşmanın yüzlerce ölü ve yaralılarından bahsettiğini hatırlattı.

Batı Yaka’da Hamas mensubu erkek ve kadınların tutuklamalarını eleştiren ve kınayan Hamas lideri El-Hayye, Filistin Yönetimi’ne çağrıda bulunarak daha önce denenen metotları terk etmesini istedi.

El-Hayye konuşmasında ayrıca şunları söyledi: “Onlar masum insanları tutuklamakla özgürlüğü geciktirebileceklerini veya gerçekleri ters yüz edebileceklerini mi sanıyorlar? Onlar yanılıyor. Allah’ın izniyle bizler geliyoruz. Batı Yaka’da kadınları sorgu merkezlerine çağıran Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlere sesleniyorum. Bundan vazgeçin. İsrail’in güvenliğini en iyi koruyabilecek insanlar olduğunuzu ispat edemezsiniz. Siz asla iflah olmazsınız. Çünkü siz kendinizi düşmanla aynı kefeye koydunuz ve onunla aynı hendekte yer aldınız.”

fiem

Yorumlar