Siyonist Rejim Yeni Bir Savaştan Korkuyor

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik başlattığı savaşın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, yeni bir çatışma ihtimali işgal askerlerinin zihnini kurcalıyor ve onları huzursuz ediyor. 

Görüntülenme: 978 Tarih: 08 Temmuz 2015 03:16
Siyonist Rejim Yeni Bir Savaştan Korkuyor

Askeri liderler hükümetlerinden yeni çatışmaları önlemek için ekonomisi dibe vuran Gazze üzerindeki kuşatmayı hafifletmesini isterken, bazıları da Hamas hareketinin askeri gücünü artırdığını, yeni çatışmalara hazırlandığını ve muhtemel bir savaşta çatışmayı İsrail’in içine taşımak için plan yaptığını iddia ediyorlar.

İşgal rejiminde bu değerlendirmeler yapılırken, Gazze üzerindeki kuşatma ve ambargo da devam ediyor.

Durum değerlendirmesi yapan Siyonist askeri yetkililerden biri Hamas hareketinin askeri gücünü artırdığına dikkat çekerek, tünellerdeki çalışmalarını da sürdürdüğünü söyledi. Buna mukabil işgal ordusunun direniş güçlerinin kazdığı tünelleri bulmak için kurduğu yeni bir birimin yakında çalışmalara başlayacağı belirtiliyor.

Savaşla ilgili değerlendirmelerde bulunan askeri kaynak, İsrail ordusunun geçen savaşa gereken istihbarata sahip olmadan girdiğini, muhtemel bir savaşta ise sürenin azaltılması için gayret edileceğini ve savaşın en kısa zamanda son bulması için ordunun var gücüyle çalışacağını iddia etti.

Son savaştan dersler çıkaran Hamas hareketinin yeni bir savaşa hazırlıklı gireceğini söyleyen askeri kaynak, Hamas’ın yeni bir savaşta sürprizler yapacağına inandıklarını ifade etti.

Siyonist askeri kaynaklara göre Hamas muhtemel yeni bir savaşta sadece füze atmakla yetinmeyecek, işgal rejimi içine göndereceği askerleriyle bazı askeri üsleri ele geçirmeye ve savaşı İsrail içine taşımaya çalışacak, kullanacağı füze ve diğer silahlar da daha nitelikli olacak.

fiem

Yorumlar