Hamas ve İslami Cihad'tan Kudüs Günü Çağrısı

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS ve İslami Cihad Hareketi, ramazan ayının son Cumasında Dünya Kudüs Günü’ne katılmaları yönünde dünya müslümanlarına çağrıda bulundu.  

Görüntülenme: 1133 Tarih: 08 Temmuz 2015 12:18
Hamas ve İslami Cihad'tan  Kudüs Günü Çağrısı

HAMAS’ın sözcüsü Moşir el’Mısri, dün yaptığı açıklamada, ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü’nde bütün müslümanların görkemli bir katılım sergileyerek yürüyüşlere ve etkinliklere katılmalarını ve böylece Filistin davasına ve Mescidi Aksa’ya desteklerini göstermelerini istedi.

Mısri, terör rejimi İsrail’in bölgede mevcut şartları bir fırsat olarak gördüğünü ve bu durumdan istifade ederek Filistinliler aleyhinde baskılarını arttırdığını söyledi.

Mısri, ramazan ayının son cumasının Kudüs Günü olduğunu belirterek, bu günün Filistin davası ve Kudüs için çok önemli olduğunu zira böyle bir günün asıl hedefinin terör rejimi İsrail’e karşı müslümanların Filistin davasına sahip çıkmalarını göstermek olduğunu söyledi.

Bu arada Filistin İslami Cihad Hareketi sözcüsü Davut Şehab da, Kudüs Günü’nde bütün müslümanlardan ciddi bir şekilde Filistinlilere verdikleri desteği göstermelerini istedi.

Şehab, Kudüs Günü’nün bütün Arap ve müslüman milletler için çok önemli yerinin olduğunu dile getirirken, Ramazan ayının son cumasını Kudüs Günü olarak ilan eden rahmetli İmam Humeyni’nin bu girişiminin takdire şayan olduğunu zira onun bu girişimiyle gerçekte müslümanların en önemli meselesinin Kudüs ve Filistin davası olduğunu gösterdiğini söyledi.

rasthaber

Yorumlar