Azmin Abidesi Gazzeli Kız

İsrail'in geçen yıl Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yıkılan evinin enkazından sağ olarak kurtarılan Hanan Abdulgafur'un okuma azmi engel tanımıyor.  

Görüntülenme: 1147 Tarih: 08 Temmuz 2015 18:08
Azmin Abidesi Gazzeli Kız

İsrail'in geçen yıl Gazze'ye düzenlediği ve 51 gün süren saldırılarda yıkılan evinin enkazından sağ olarak kurtarılan Hanan Abdulgafur'un okuma azmi engel tanımıyor.

İsrail saldırılarının neden olduğu tüm zorluklara rağmen büyük bir azimle eğitimine devam eden Abdulgafur, bu yıl Filistinli öğrenciler arasında ilk sıralara yerleşmesini sağlayacak yüksek not ortalamasıyla liseden mezun oldu.

AA muhabirine konuşan Abdulgafur "Lise fen bölümünden yüzde 98 not ortalamasıyla mezun oldum. Sonucu öğrendiğimizde çok sevindik. Geçen yıl da ablam sözel bölümden  yüzde 99 ortalamayla mezun olmuştu. Ancak savaş nedeniyle sevincimiz kursağımızda kalmıştı. Bu yıl sevincimizi iki kat yaşıyoruz" dedi.

Hedefi Gazze İslam Üniversitesi'nde tıp eğitimi almak

İsrail'in saldırılarında yıkılan evlerinin altından anne babasıyla birlikte çıkarılmasının ardından yaşama daha sıkı tutunduğunu anlatan Abdulgafur şunları söyledi:

"Olağanüstü şartlarda yaşamımızı idame ettiriyoruz. Ev yazın çok sıcak kışın çok soğuk oluyor. Tüm bu zorluklara rağmen hedefime ulaşma yolunda içinde bulunduğum duruma kendini adapte etmeyi başardım."

"Tüm yaşadıklarım bana İsrail'in karşısına daha başarılı çıkma konusunda yılmaz bir irade ve azim verdi" diyen Abdulgafur, hedefinin Gazze İslam Üniversitesi'nde tıp eğitimi almak olduğunu kaydetti.

Abdulgafur, "Roketlere, bombardıman ve yıkımlara karşılık İsrail'e başarılarıyla karşılık vereceklerini ve direnişten sonraki silahlarının ilim olacağını" ifade etti.

timeturk

Yorumlar