Hamaslı Esir Komutan Açlık Grevini Bıraktı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın zindandaki komutanlarından Abbas Es-Seyyid’in, başlattığı açlık grevini bir gün sonra cezaevi idaresinin şartlarını kabul etmesi üzerine sonlandırdığı belirtildi.  

Görüntülenme: 899 Tarih: 09 Temmuz 2015 03:37
Hamaslı Esir Komutan Açlık Grevini Bıraktı

Esirler Enformasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Hamas’a mensup esirlerin temsilcileriyle Siyonist cezaevi idaresi arasında yapılan görüşmenin anlaşmayla sonuçlandığına dikkat çekilerek, cezaevi idaresinin Es-Seyyid’in şartlarını kabul ettiğini, onu ismi oldukça kötü şekilde anılan Hedarim cezaevindeki tek kişilik hücreden çıkarmayı ve kendisine yönelik kötü muameleye son vermeyi kabul ettiği ifade edildi.

Hamas komutanı Abbas Es-Seyyid, Siyonist işgal rejiminin daha önce şartlarını iyileştirme konusunda verdiği sözleri tutmaması, tecrit odasından çıkarmaması ve kendisine kötü muamelede bulunulmasını protesto etmek için dün (8 Temmuz Çarşamba) açlık grevi başlatmıştı.

Komutan Es-Seyyid dört ay önce Esir Hareketi başkanlığında bulunduğu dönemde yakın çevrelerin araya girmesiyle böyle bir adım atmaktan son anda vazgeçmiş ve en son Esirler Yüksek Heyeti Başkanı komutan Muhammed Arman’ın cezaevi idaresine bir fırsat daha vermesini talep etmesi üzerine bir ay önce düşündüğü eylemi yine durdurmuştu. Ancak cezaevi idaresi her zaman olduğu gibi yine sözünü tutmadı ve şartlarını iyileştirmedi. Neticede komutan Es-Seyyid zor şartlara terk edildi.

Siyonist cezaevi idaresinin komutan Es-Seyyid’e karşı özel bir kin ve nefreti var. Onu oldukça kötü koşullarda tutuyor. 2010 yılında başlattığı 23 günlük açlık grevinde saldırıya uğramış ve yaralanmıştı. Buna tepki gösteren Filistinli esirlerden biri de Siyonist bir subayı bıçaklamıştı.

Es-Seyyid 2012 yılında El-Kerame adıyla başlatılan eylemde diğer esirlerle birlikte toplu açlık grevine girdi ve 28 gün süren açlık grevi eyleminin ardından tecrit odalarında tutulan bütün esirler koğuşlara geri getirildi. Yine idari esirlerle dayanışmak için 2014 yılında 27 günlük açlık grevi eylemi yaptı.

2002 yılında tutuklanan Kassam komutanı Abbas Es-Seyyid’e işgal mahkemesi 36 kez müebbet hapis cezası verdi. 16 yıldır kesintisiz cezaevinde olan Es-Seyyid daha önce de birkaç kez Mahmud Abbas’a bağlı güçler tarafından tutuklanmış ve toplamda 2 buçuk sene cezaevinde kalmıştı. 

fiem

Yorumlar