Gazze'ye İnşaat Malzemesi Geçişi Durduruluyor Mu?

Filistinli kaynaklar, Siyonist işgal rejiminin Gazze’nin yeniden imarı için gereken inşaat malzemesinin sınır kapılarından geçişini durduracağını belirterek, bu kararın Pazar günü uygulanmasının beklendiğini ifade ettiler.  

Görüntülenme: 1293 Tarih: 09 Temmuz 2015 20:16
Gazze'ye İnşaat Malzemesi Geçişi Durduruluyor Mu?

Filistinli bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, işgal ordusundaki koordinasyon çevreleri Filistin tarafına başta çimento olmak üzere imar ile ilgili malzemelerin geçişi için verdikleri bütün izin ve ruhsatları iptal ettiklerini ilettiler.

Filistinli yetkili yaptığı açıklamada ayrıca, işgal rejiminin bu sabah (9 Temmuz Perşembe) Pazar günü Gazze’ye giriş yapacak olan 2000 ton demir yüklü 46 aracın geçişine izin verdiğini, ancak çok geçmeden bunu iptal ettiğini hatırlattı.

İşgal rejiminin böyle ani bir karar değişikliği yapmasına anlam veremediklerini belirten yetkili, kararın arkasında siyasilerden gelen bir talimatın olduğuna inandıklarını söyledi.

İşgal rejiminin aldığı kararı Filistin Enformasyon Merkezi’ne değerlendiren ekonomi uzmanı Muhammed Ciyab şunları söyledi: “Görünen o ki kulislerde birçok şey konuşulup tartışılıyor. Ortada birçok sorun ve düğüm var. Son karar görüşme koridorlarında geçen ve dışarıya sızmayan krizlerin yansımasıdır.”

fiem

Yorumlar