Hamas Gazzeli Memurlara Sahip Çıkıyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Hamas’ın Gazze’deki memurların haklarını desteklemeye devam ettiğini belirterek, bölgede ve uluslararası sahada değişim ve gelişimler ne olursa olsun hareketin asla onlardan vazgeçmeyeceğini ve haklarına kavuşuncaya kadar çalışacaklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1305 Tarih: 11 Temmuz 2015 03:50
Hamas Gazzeli Memurlara Sahip Çıkıyor

Gazze memurlarının haklarından mahrum edilmelerinden Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın sorumlu olduğunu belirten Ebu Merzuk, sıkıntıların sonlandırılmasında Abbas’ın ciddi davranmadığını ifade etti.

Gazze’ye yönelik savaşın çok boyutlu olduğuna dikkat çeken Hamas lideri Ebu Merzuk, “Hamas seçimleri kazandıktan sonra değişik şekillerde savaşlara maruz kaldı. Bu savaş bazen hareketin kurduğu hükümeti tanımak için şartlar öne sürmek şeklinde kendini gösterirken, bazen kuşatmayla oldu. Bazen üç kez art arda dayatılan savaşla olurken, bazen kaynaklarını kurutmaya çalışmakla ve siyasi ilişkilerini kesmekle oldu. Memur maaşları da bu ahlaksız savaşın bir parçasından başka bir şey değil” dedi. 

Ebu Merzuk, Gazze’de görevleri başında çalışan memurlar Abbas’ın kararıyla maaş almazken, çalışmayan ve evlerinde oturan ya da başka işlerle meşgul olanların maaş aldıklarını belirterek, böyle bir uygulamanın makul ve adil olmadığını ifade etti. 

fiem

Yorumlar