İran'da Coşkulu Kudüs Günü Yürüyüşü

İran'da Başkent Tahran başta olmak üzere birçok kentte "Dünya Kudüs Günü" nedeniyle düzenlenen gösterilerde işgalci ABD ve İsrail tel'in edilirken, Başkent Tahran'daki etkinliğe, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanlığı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan'ın yanı sıra ülkenin eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da katıldı. 

Görüntülenme: 1596 Tarih: 12 Temmuz 2015 22:03
İran'da Coşkulu Kudüs Günü Yürüyüşü

İran'ın başkenti Tahran başta olmak üzere birçok kentte "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla gösteri düzenlendi.

Başkent Tahran'daki etkinliğe, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanlığı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan'ın yanı sıra ülkenin eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da katıldı.

Filistin ve Lübnan Hizbullahı bayrakları ile Ensarullah liderinin fotoğraflarının taşındığı gösteride ’’Amerika'ya ölüm’’, ’’İsrail'e ölüm’’, ’’Kudüs bizimdir’’ sloganları atıldı.

Gösteriye katılan halkın nükleer müzakere heyetine destek içeren sloganlar atması dikkati çekti.

Göstericiler, Cuma namazından sonra Tahran Üniversitesi'nde ve çevredeki caddelerde Kudüs ve Gazze halkı için dua etti.

Gösteri sırasında AA muhabirine konuşan Savunma Bakanı Dehkan, İran ile 5+1 grubu arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam eden nükleer müzakerelere değindi.

Dehkan, nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varılması halinde bunun dünya arenasındaki etkisinin oldukça yüksek olacağını belirterek, "ABD ve İsrail bu yüzden bu anlaşmaya karşı ve ABD müzakerelerde aşırı isteklerde bulunuyor. Görüşmelerin sonuca ulaşması taraftarı değiller ya da halkımızı ambargolara mahkum etmek istiyorlar ancak halkımız ambargo yükünün altına girmeyecek" ifadelerini kullandı.

Her ramazan ayının son cuma günü, Müslümanlar, İsrail işgali altındaki Kudüs konusundaki duyarlılığı artırmak için İslam ülkelerinde "Dünya Kudüs Günü" adı altında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.(AA)


(İran'ın manevi lideri Ali Hamaney'in oğlu da dünkü yürüyüşe katılanlar arasında yer aldı)

Yorumlar