Türkiye'den Bir Yardım Derneği Gazze'de Arıtma Tesisi Açtı

Gazze Şeridi'ndeki Selam Yurdu Kalkınma ve Gelişme Derneği, Gazze'deki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda Türkiye'den Ribat İnsani Yardım Derneği'nin finansmanıyla kurulan deniz suyunu tatlı suya çevirme tesisinin açılışını yaptı.  

Görüntülenme: 1623 Tarih: 12 Temmuz 2015 05:07
Türkiye'den Bir Yardım Derneği Gazze'de Arıtma Tesisi Açtı

Su arıtma tesisinin açılışının yapıldığı Eş-Şati Mülteci Kampı, Gazze Şeridi'ndeki ikinci en büyük mülteci kampı. Gazze Şeridi'nin 1.8 milyon nüfusunun 82 bini Eş-Şati Mülteci Kampı'nda yaşıyor.

Anadolu Ajansı'na konuşan Selam Yurdu Kalkınma ve Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed El-Harazin, deniz suyunun tuzluluğunun arttığı bir dönemde inşa edilen tesisin günlük olarak kamp sakinlerine 25 bin metreküp içme suyu sağlayacağını söyledi.

İçme suyu sıkıntısı yaşanan Gazze Şeridi'nde halk su sıkıntısına çare bulmak için çoğunlukla kuyu açma yoluna başvuruyor. Gazze'deki yeraltı sularının yüzde 96'sının kullanıma uygun olmadığı belirtiliyor.

Gazze'deki Su İdaresi'nin verilerine göre, Gazze Şeridi'ni besleyen sahil bölgesi yeraltı su kaynaklarının yıllık kapasitesi 50-60 milyon metreküp civarındayken Gazze Şeridi'nin yıllık su ihtiyacı ise 200 milyon metreküpe ulaşıyor.

fiem

Yorumlar