Etiyopya Asıllı Yahudi Gençler Netanyahu Hükümetini Tehdit Etti

İşgal rejimi televizyonu birinci kanalı, işgal rejiminde yaşayan Etiyopya asıllı gençlerin sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla örgütlenerek, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın elindeki işgal askeri Avraham Mangisto'ya destek için ailesinden işaret beklediklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1281 Tarih: 12 Temmuz 2015 04:15
Etiyopya Asıllı Yahudi Gençler Netanyahu Hükümetini Tehdit Etti

Haberde, Etiyopya asıllı gençlerin "Başbakan Netanyahu, Mangisto'yu geri getirme konusunda ayak sürümeye devam ederse, yapacağımız gösterilerin yanında daha önce Tel Aviv'de Etiyopyalılara yönelik ırkçılığa karşı yapılan protesto gösterileri denizde bir damla kalacak" dediği ifade edildi.

Etiyopyalı gençler, Tel Aviv'de yaptıkları gösterilerin Hamas'ın elinde esir olan Mangisto'ya destek için işgal rejiminin tüm kentlerinde ve meydanlarında protesto gösterileri düzenleme niyetlerinin işareti olduğunu ifade etti.

Avraham Mangisto'nun aylardır Hamas'ın elinde esir olduğunu belirten Etiyopyalı gençler, yetkililerden hiç kimsenin esir işgal askerinin ailesinin sorularına cevap vermediğini söyledi.

Esir askerin babası ise işgal televizyonuna yaptığı açıklamada, oğlunun Gazze'de olduğunu bildiklerini fakat ne durumda olduğunu Allah'tan başka kimsenin bilmediğini, sağ-salim ailesine geri dönmesi için Netanyahu'dan ciddi şekilde çaba sarf etmesini istediklerini dile getirdi.

fiem

Yorumlar