El Aksa Şehitleri Tugayı Kassam Tugayları'ndan Yardım Alıyor Mu?

El-Aksa Şehitleri Tugayları Şehadet Eylemcisi Nebil Mesud Birlikleri, Gazze'deki faaliyetlerine İslami Direniş Hareketi (Hamas) tarafından herhangi bir kısıtlama yapılmadığını açıkladı.  

Görüntülenme: 2135 Tarih: 13 Temmuz 2015 16:45
El Aksa Şehitleri Tugayı Kassam Tugayları'ndan Yardım Alıyor Mu?

El-Aksa Şehitleri Tugayları sözcülerinden Ebu Ali, "El-Rasıd El-Arabi" sitesine verdiği ve bugün (12 Temmuz Pazar) yayınlanan söyleşide, bugün eskiye göre farklı bir aşamada olduklarını ve Hamas hareketinin her alanda ve düzeyde eğitim ve hazırlıklarını yapmaları için mücahitlere kolaylık sağladığını, bazı zamanlar İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın eğitim ve tatbikat imkanlarından kendilerini yararlandırdığını söyledi.

Kendilerine ait büyük bir askeri eğitim alanı olduğunu ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde işgal rejimi sınırına yakın bölgedeki söz konusu alanı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın bağışladığını belirten Ebu Ali, "Hamas bizim Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerimizi kolaylaştırıyor. İzzeddin El-Kassam Tugayları'yla El-Aksa Şehitleri Tugayları arasında koordinasyon var" dedi.

Fetih hareketinin siyasi ve askeri kanatları arasındaki iletişime de değinen Ebu Ali, siyasetle ilgili herhangi bir iletişim olmadığını ve siyasilerin kendilerine kararlarını dikte ettirmediklerini söyledi.

fiem

Yorumlar