Kudüs'te Bulunan Şufat Kampında Çatışma

İşgal altındaki Kudüs kenti Şufat Mülteci Kampı'nda dün (12 Temmuz Pazar) ikindi saatlerinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin Filistinli bir genci gözaltına aldığı ve ikisini de plastik mermiyle yaraladığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1292 Tarih: 13 Temmuz 2015 21:49
Kudüs'te Bulunan Şufat Kampında Çatışma

Fetih hareketinin Şufat Mülteci Kampı'ndaki sözcüsü Sair Fesfus, Arap kılığına girmiş işgal askerlerinin kamptaki giyecek satan dükkânlardan birinde Filistinli bir genci gözaltına alması üzerine kampta şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Arap kılığına girmiş işgal askerlerinin Filistinli genci gözaltına almalarının ardından kamptan güvenle çıkmalarını sağlamak üzere işgal güçlerinin kampa baskın düzenlediğini bildiren Fesfus, işgal güçlerinin çatışmalar sırasında çok sayıda göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığını belirtti.

Çatışmalar sırasında Filistinli gençlerden birinin plastik mermiyle gözünden yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını ifade eden Fesfus, bir başka gencin de yine plastik mermiyle karnından yaralandığını açıkladı.

fiem

Yorumlar