Siyonist Liderler Nasrallah'tan Çekiniyor

İsrailli bir askeri analist: “İsrailli liderler genelde Arap ülkeleri liderlerini pek umursamazlar ancak Hizbullah lideri için durum böyle değil.” 

Görüntülenme: 1483 Tarih: 13 Temmuz 2015 13:42
Siyonist Liderler Nasrallah'tan Çekiniyor

Middle East Panorama internet sitesinde İsrail’li askeri analist Alex Fichman bölgedeki durumu şöyle anlatıyor: “İsrail normalde Arap ülke liderlerinin konuşmalarını dikkate almaz. Ancak orta doğuda bunun bir istisnası var ve o da Hizbullah lideri Seyit Hasan Nasrallah’tır.”

“İsrailli liderler Nasrallah’ın İsraili bir şeyle tehdit ettiğinde bunu ciddiye alırlar. Çünkü Nasrallah verdiği her vaade vefa etti ve ettiği her tehdit gerçekleşti.” Diyen Fichman: “Nasrallah’ın konuşma ve eylemlerinde çok büyük bir uyum söz konusu. Nasrallah Golan tepelerini kitlesel halk direniş meydanına dönüştüreceği tehdidinde bulunuyorsa, bu tehdidi ciddiye almak gerekir” ifadelerini kullandı.

Middle East Panorama sitesi, İsrail’in Temmuz savaşlarında aldığı ağır yenilginin üzerinden 9 yıl geçtiğine işaretle bunun direnişin İsrail karşısında aldığı çok büyük bir zafer olduğunu itiraf ediyor. İsrail’in bu yenilgiyle hala kriz yaşadığını direnişin ise her gün yeni bir zafere imza attığını söylüyor.

abna.ir

Yorumlar