Esir Askerler Konusunda Hamas'ın Tavrı Net

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Usame Hamdan, Gazze Şeridi'nde Filistin direnişinin elindeki işgal askerleri konusunda işgal yönetimi esir asker sayısını net bir şekilde itiraf edene ve bir önceki takas anlaşmasının şartlarına uyana kadar Hamas'ın sessizliğini sürdüreceğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1319 Tarih: 13 Temmuz 2015 01:03
Esir Askerler Konusunda Hamas'ın Tavrı Net

Hamas hareketinin esir askerlerin sayısı konusuna girmeyeceğini kaydeden Hamdan, işgal yönetiminin ilk başta direnişin elinde esir asker olduğunu inkar ettiğini fakat daha sonra esirlerden bahsetmeye başladığını söyledi.

Yerel Er-Risale gazetesine konuşan Hamdan, Hamas hareketinin sessiz kalması nedeniyle işgal yönetiminin esir askerlerin varlığını itiraf etmek zorunda kaldığını bildirdi. Hamas lideri, esir işgal askerleri konusunda işgal yönetimi gerçekleri tümüyle itiraf edene kadar Hamas'ın herhangi bir açıklama yapmayacağını ifade etti.

Esir takası pazarlıklarının ateşkes görüşmelerinden ayrı olduğuna dikkat çeken Hamdan, esir askerler konusunu gündeme getirerek işgal yönetiminin kartları karıştırmak istediğini söyledi.

Hamdan, işgal yönetiminin çabalarının başarısız olacağını kaydederek, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın elinde hâlâ açmadığı kartlar bulunduğuna işaret etti.

fiem

Yorumlar