Nezih Ebu Avn Serbest Bırakıldı

Siyonist işgal rejimi bir yıl önce hukuksuz bir şekilde gözaltına aldığı İslamî Direniş Hareketi (Hamas) lideri Nezih Ebu Avn’ı dün gece serbest bıraktı. Hamas lideri Ebu Avn’ı kalabalık bir kitle karşıladı.  

Görüntülenme: 978 Tarih: 14 Temmuz 2015 03:15
Nezih Ebu Avn Serbest Bırakıldı

Kaynaklar, bir yıl önce gözaltına alına ve mahkemesi birkaç gün önce sonuçlanan Hamas lideri Ebu Avn’a bir yıl hapis cezası verildiğini, fiili olarak içerde bir yıl kaldığı için de salıverildiğini söylediler.

Hamas lideri Ebu Avn’ın 9 Temmuz’da özgürlüğe kavuşması gerekiyordu. Ancak işgal rejimi onun salıverilmesini birkaç gün daha geciktirdi.

Ebu Avn, cezaevinden çıkar çıkmaz ilk önce geçen Cumartesi günü Cenin’de üzücü bir trafik kazasında yaralanan Hamas lideri Şeyh Mustafa Ebu Urra’yı ziyaret etmek için yattığı hastaneye gitti.

Esirlerin çok ciddi sıkıntılar çektiklerini belirten Ebu Avn, işgal rejiminin direnişin elinde esir asker ve cesetlerin bulunduğunu itiraf etmesinin esirler arasında Özgürlerin Vefası-2 Anlaşmasının yakın olduğu kanaatinin hâsıl olmasına neden olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar