Ziyad El Alul'dan İslam Dünyasına Çağrı

İngiltere’deki Filistinliler Kulübü Başkanı Ziyad El-Alul, Arap ve İslam alemiyle uluslararası camiadan Gazze üzerindeki kuşatmanın tamamıyla kalkması ve Filistin halkının onurlu ve özgürce yaşaması için ciddi bir çaba içine girmelerini istedi.  

Görüntülenme: 883 Tarih: 15 Temmuz 2015 12:30
Ziyad El Alul'dan İslam Dünyasına Çağrı

Siyonist işgal rejimin geçen sene Gazze’ye karşı başlattığı savaşın yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan El-Alul, Filistin halkının işgal rejiminden gördüğü kuşatma, aç bırakma, zulüm ve baskılar karşısında susmanın başka bir cinayet olduğuna dikkat çekerek “Gazze’de yaşayan Filistinliler 51 gün süren barbar savaşın ağır izlerini halen yaşamakta, uygulanan ambargonun ağır yükünü taşımaktadır. Bütün bunlar bu halkın özgürlük ve onurlu yaşama azmini kıramamaktadır. Dünya ise hâlâ Filistin halkının taleplerini görmezden gelmekte, uygulanan ambargonun ağırlaşmasına katkı sunmakta ve bu haliyle de ona baskı kurmaktadır. Bu her açıdan kabul edilemez bir durumdur. Öncelikle Arap ve İslam ülkeleriyle uluslararası camianın, insan hakları örgütlerinin, resmi ve sivil bütün kurum ve kuruluşların ambargoyu sonlandırma ve Filistin halkının haklarına kavuşması konusunda çok ciddi çaba göstermeleri gerekir” dedi.

Geçen hafta savaşın yıldönümü nedeniyle İngiltere’de bir konferans veren El-Alul, ambargonun kaldırılması konusunu gündeme taşımıştı.

fiem

Yorumlar