Tutuklu Yakınlarından Abbas Yönetimine Çağrı

Bayrama gireceğimiz şu günlerde Batı Yaka zindanlarında Abbas güçleri tarafından tutuklanan 250 siyasi tutuklu bulunuyor.  

Görüntülenme: 756 Tarih: 15 Temmuz 2015 22:47
Tutuklu Yakınlarından Abbas Yönetimine Çağrı

Siyasi Tutuklu Aileleri Komisyonu adına bugün yapılan açıklamada, Batı Yaka’da 250 ailenin fertlerinin Ramazan ayını ya babasız, ya dedesiz ya da kardeşsiz geçirdiği belirtilerek, işgalciyi koruma adına tutuklanan bu insanlardan bazılarının işkence sonucu gözünü, ayağını ve başka organlarını kaybettikleri ifade edildi.

Filistin halkına çağrıda bulunan Tutuklu Aileleri Komisyonu, tutuklular serbest kalıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini hatırlattı.

Komisyon Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi zindanlarında bulunan siyasi tutuklulara destek için “seni asla unutmayız” ismiyle kampanya yürüttüklerini, haksız yere tutuklanan bu insanların bayramı ailelerinin yanında geçirmeleri için çalıştıklarını belirtti.

Ramazan ayında Batı Yaka’da Hamas mensuplarına karşı operasyonlara başlayan Abbas’a bağlı güçler şimdiye kadar 250’den fazla insanı haksız yere zindana attılar.

fiem

Yorumlar