Filistin Özerk Yönetimi Tutuklulara İşkence Yapıyor

Abbas yönetiminin güvenlik organları tarafından gözaltına alınan siyasi tutuklulara sorgulama esnasında işkence edildiği haber verildi. Siyasi tutuklulardan bazılarının işkenceye maruz kaldığının, bunlardan üç siyasi tutuklunun şiddetli bir şekilde işkence gördüğünün belirlendiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1004 Tarih: 16 Temmuz 2015 04:19
Filistin Özerk Yönetimi Tutuklulara İşkence Yapıyor

Ramallah'taki hukuk kaynakları bu şehirde Ahmed Yasin Şibravi isimli bir siyasi tutuklunun Genel İstihbarat teşkilatının yürüttüğü sorgulama esnasında ağır bir şekilde işkenceye maruz kaldığının belirlendiğini duyurdu. Silvad mülteci kampı ahalisinden olan Şibravi'nin, esir takasında özgürlüklerine kavuşturulanlardan ve eski siyasi tutuklulardan olduğu belirtildi.

Beytlahim vilayetinde de yine siyasi tutukluların durumlarıyla ilgilenen hukuk kurumlarının belgelere dayanarak verdiği bilgilere göre bu vilayetteki tutuklulardan İyad Nassar ile Avni Eş-Şahşir Genel İstihbarat teşkilatında yürütülen soruşturma esnasında ağır işkencelere maruz kaldılar. Bu kişilerin birkaç gün önce gözaltına alınanlar arasında yer aldıkları ifade edildi.

Diğer yandan Özerk Yönetim'in güvenlik organları Ramazan boyunca yürütülen tutuklama kampanyasında gözaltına alınan siyasi tutuklulardan birçoğunun gözaltı süresini bayram öncesinde uzattı.

Hamas'ın Batı Yaka'daki liderlerinden Hasan Yusuf da bayram öncesi yaptığı çağrıda Özerk Yönetim'den ve ona bağlı muhtelif güvenlik organlarından tüm siyasi tutukluları Ramazan bayramı öncesinde derhal serbest bırakmalarını istedi.

Hasan Yusuf bugün (16 Temmuz Perşembe) yaptığı basın açıklamasında Filistin'in seçkin gençlerinin, siyonist işgalin güvenliğini tehdit ettikleri suçlamasıyla bayramı Özerk Yönetim zindanlarında geçirmelerine anlam vermenin mümkün olmadığına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar