Hamas Liderlerinden Hasan Yusuf Filistin Yönetimine Çağrıda Bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka'daki önde gelen liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf, Filistin Yönetimi'nden ve güvenlik birimlerinden Batı Yaka'daki siyasi tutukluları bayramdan önce serbest bırakmalarını istedi.  

Görüntülenme: 1053 Tarih: 17 Temmuz 2015 23:24
Hamas Liderlerinden Hasan Yusuf Filistin Yönetimine Çağrıda Bulundu

Şeyh Hasan Yusuf, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin'in en iyi gençlerinin işgalcinin güvenliğini tehdit ettikleri gerekçesiyle ve Filistinliler tarafından korunan cezaevlerinde tutulmalarının akıl dışı olduğunu söyledi.

Hamas hareketinin Batı Yaka'da yaşananlara Filistin toplumunun sosyal dokusuna zarar veren bir cinayet gözüyle baktığını ifade eden Yusuf, Fetih hareketini sürekli olarak işgal rejimiyle müzakerelere dönmeye çalışmak yerine uzlaşıyı ve milli çıkarları tercih etmeye davet etti.

Şeyh Hasan Yusuf, Filistin Yönetimi'ndeki bazı yetkililerin gözaltına alınanların Filistin Yönetimi'ni hedef alan bir hücrenin üyeleri oldukları yönündeki iddialarını yalanlayarak, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin binlerce gözaltı, 200 bin ifadeye çağırma olayı ve onbinlerce saat sorgulamadan sonra Hamas'ın sadece işgal rejimini hedef aldığını çok iyi bildiğine dikkat çekti.

fiem

Yorumlar