Mahmud Ezzahar'dan Gazze Şeridine Uygulanan Ablukayı Kaldırma Sözü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Mahmud Ez-Zehhar, tüm güçlerini kullanarak Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kaldıracaklarını ve ablukanın devam etmesi halinde işgal rejimine acı vereceklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1380 Tarih: 17 Temmuz 2015 23:19
Mahmud Ezzahar'dan Gazze Şeridine Uygulanan Ablukayı Kaldırma Sözü

Mahmud Ez-Zehhar, bu sabah (17 Temmuz Cuma) Gazze kentinde verdiği bayram hutbesinde, "Neye mal olursa olsun ablukanın devam etmesine izin vermeyeceğiz. Bize acı verirseniz biz de size acı vereceğiz" dedi.

Düşmanın da bunun farkında olduğunu ve bu nedenle hainlere ve işbirlikçilere Gazze'ye kolaylık sağlamalarını söylediğini ifade eden Ez-Zehhar, düşmanın Filistin direnişinin kendisine acı ve eziyet verebileceğinin farkında olduğunu, adı Filistin olan topraklardan onları bir gün söküp atacağını bildiğini kaydetti.

Hamas'ın işgal altındaki Filistin topraklarını işgalden kurtarmak istediğini ve bu yolda sabit adımlarla yürüdüğünü belirten Ez-Zehhar, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün işgal rejimiyle yirmi yılı aşkın bir süredir yürüttüğü müzakereleri reddettiklerini bildirdi.

Hamas lideri bayram hutbesinde ayrıca işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirleri yeni bir esir takası anlaşmasıyla özgürlüklerine kavuşturma sözü verdi.

fiem

Yorumlar