Hamas Liderinden Gazze Patlamalarıyla İlgili Önemli Açıklama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, hareketin askeri kanadı Kassam Tugayları ile İslamî Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Müfrezelerine mensup şahısların araçlarına yapılan saldırıların direnişin bocalaması için gerçekleştirilen başarısız eylemler olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1169 Tarih: 20 Temmuz 2015 12:23
Hamas Liderinden Gazze Patlamalarıyla İlgili Önemli Açıklama

İşgal istihbaratıyla Filistin Yönetimi’ni patlamaların arkasında olmakla suçlayan El-Berdevil, Gazze’yi hedef alan patlamaları gerçekleştirenlerin tam olarak kimler olduğunu öğrenmek için soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Hamas lideri patlamaların, Kassam’ın düşmanı sarsan bir eylemin görüntülerini yayınlaması ve hareketin Suudi Arabistan ile bozulan ilişkileri onarmasından sonra gelmesinin manidar olduğuna dikkat çekerek “burada iki ihtimal var. Bunun arkasında ya Siyonist işgal rejimi istihbaratı veya Filistin Yönetimi istihbaratı var. Çünkü bunda ikisinin de çıkarı var. Daha önce yapılan bazı saldırıları gerçekleştirenlerin görüntülü itirafları var elimizde. Bunlar, Ramallah’taki istihbarat tarafından yönlendirildiklerini itiraf ettiler” dedi.

El-Berdevil, bu tür eylem ve saldırıların direnişi korkutamayacağını, aksine ısrarını artıracağını ifade etti.

fiem

Yorumlar