Hamas Liderlerinden Ebu Merzuk Bölgesel Gelişmelerle İlgili Açıklama Yaptı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Hamas heyetinin Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretle ilgili yazılıp çizilenleri eleştirerek, bunların bölgede meydana gelen büyük değişime karşı cahil olduklarını yansıttıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1297 Tarih: 21 Temmuz 2015 10:24
Hamas Liderlerinden Ebu Merzuk Bölgesel Gelişmelerle İlgili Açıklama Yaptı

Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden açıklama yapan Ebu Merzuk “Amerika’nın eski dostlarına tekrar müracaat etmesi ve onun öncelikli çıkarlarının değişmesi bölgede birçok çevreyi rahatsız ederken başkalarına da yeni fırsatlar doğurdu. Hamas’ı ise bu politikaların dışında tuttu ve sürekli ona düşmanlık besledi” dedi.

Ebu Merzuk, Hamas’ın elindeki pusulanın Kudüs’e doğru olduğunu, Filistin’i kurtarmak ve özgürleştirmenin ise onun temel stratejisi olacağını hatırlattı.

Hamas’ın herkesle var olan ilişkilerini koruyacağını belirten Ebu Merzuk, Filistin ve direnişin ümmeti ve dünyanın özgür insanlarını birleştireceğini, direnişin kendisini destekleyenlerin başını kaldıracağını, düşmanlık besleyen ve komplo kuranların ise başını eğeceğini ifade etti.

Filistin’de olumlu karşılanan Hamas heyetinin Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretin harekete düşmanlık besleyen kimi çevreler tarafından farklı mecralara çekilmek istenmesi hareketin tepkisine neden oldu.

fiem

Yorumlar