Riyad El-Eşkar'dan Önemli Açıklama

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü Riyad El-Eşkar, Siyonist işgal rejiminin daha önce “Özgürlerin Vefası” esir takası anlaşmasıyla serbest kaldıktan sonra tekrar tutuklanan esirlerden 7’sine eski cezalarını geri vererek direnişe baskı kurmak istediğini söyledi.  

Görüntülenme: 906 Tarih: 21 Temmuz 2015 17:42
Riyad El-Eşkar'dan Önemli Açıklama

El-Eşkar yaptığı açıklamada, direnişin elindeki esir işgal askerleriyle ilgili bir bilgiyi ancak aralarında eski esirlerden Nail Bergusi olmak üzere tekrar tutuklanan 64 esirin salıverilmesiyle verebileceğini söylemesinden sonra işgalcinin cezaları hızlandırdığına dikkat çekerek, bununla direnişi baskı altında tutmak istediğini ifade etti.

El-Eşkar, işgalcinin dün yedi esire daha eski cezalarını vermekle şimdiye kadar ikisi bayan 54 esire eski cezalarını geri vermiş olduğunu, bunlardan çoğunun cezasının ise idam ve ağır hapis olduğunu hatırlattı.

Direnişe çağrıda bulunan El-Eşkar, pazarlık için esirlerin serbest bırakılması şartına bağlı kalmasını ve olası bir görüşmeden önce bunların serbest bırakılmasını sağlamasını istedi.

fiem

Yorumlar