Venezuela Filistin Konusunda Chavez'in Yolunu Sürdürüyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, el-Meyadin Televizyonu’na verdiği röportajda, Hugo Chavez’in kendisine Arap dünyasında olup bitenler karşısında özellikle de Filistin meselesinde destekçi konumda olması gerektiğini öğrettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 913 Tarih: 21 Temmuz 2015 15:12
Venezuela Filistin Konusunda Chavez'in Yolunu Sürdürüyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, el-Meyadin Televizyonu’na verdiği röportajda, Hugo Chavez’in kendisine Arap dünyasında olup bitenler karşısında özellikle de Filistin meselesinde destekçi konumda olması gerektiğini öğrettiğini söyledi. Filistinlileri zafer kazanıncaya kadar direnişe devam etmeye çağıran Maduro, Suriye ve Irak’ı harap eden terör gruplarının Arapları boyun eğdirmek ve meşgul etmek için Batı tarafından piyasaya sürüldüğünü söyledi.

Hugo Chavez’in Venezuelalıları Arap kültürünü öğrenmeye ve sevmeye teşvik ettiğini söyleyen Maduro, “Chavez Arapların sorunları karşısında, özellikle de Filistin davasında tüm desteğini ortaya koyuyordu. Bu destek hala devam ediyor” dedi.

Arap ülkelerinden özgürlükleri, bağımsızlıkları için mücadelelerini sonuna dek sürdürmelerini talep eden Maduro, Arap halklarını Latin Amerika ülkelerinin verdiği mücadeleye katılmaya çağırdı.

Batı’nın Müslüman halkları ve Arapları karikatüristik bir ifade gibi sunmaya çalıştığını söyleyen Maduro, terör gruplarına katılanların bizzat Batı tarafından destekli olduklarını, bu terör gruplarının tamamıyla İslam düşmanlarına hizmet ettiklerini ifade etti. Maduro “Bugün Suriye’nin, Irak’ın geldiği hali görüyoruz. Çünkü Ortadoğu’nun efendileri bu halkların uyanmalarını istemiyorlar. Bu halkları kendilerine boyun eğdirmek istiyorlar” dedi.

Ülkesinin de faşist sağcı grupların saldırılarına maruz kaldığını söyleyen Maduro “Bu gruplar da Suriye’de olanı burada daha da şiddetli bir şekilde bize yaşatmak istiyorlardı” dedi.

Filistin halkına ve özellikle de Gazzelilere hitaben konuşan Maduro, “Biz her zaman Filistin halkının ve özellikle de uzun yıllardır acılara maruz kalan Gazze halkının yanındayız” dedi.

Maduro, “Sınırsız, şartsız bir şekilde sizinle dayanışmaya hazırız. Siz direnmeye devam edin. Er ya da geç zafer kazanacaksınız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar