İran İslam Cumhuriyeti Almanya'nın İsrail'i Tanıma Talebini Reddetti

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ziyaret için gittiği İran'da, İran'dan İsrail devletinin var olma hakkını tanımasını istedi. Batılı güçler ile ekonomik ilişkilerini ilerletmek için İsrail'le ilişkilerinin geliştirilmesi çağrısına İran Dışişleri Bakanlığı'ndan red cevabı geldi.  

Görüntülenme: 1132 Tarih: 21 Temmuz 2015 23:21
İran İslam Cumhuriyeti Almanya'nın İsrail'i Tanıma Talebini Reddetti

Haaretz News'in ISNA Haber Ajans'ından aldığı bilgiye göre, Dışişleri Bakanlık sözcüsü Marzieh Afkham,"Biz Almanya ile bölgesel konularda tamamen farklı konumlara sahibiz. Son 35 yılda birçok kez dile getirdik, müzakerelerde, bizim pozisyonlarımız çok net" dedi. 

Pazar günü Tahran'da iş adamlarıyla bir toplantı yapan Gabriel, " Biz bu tür konuları da tartışmalı ve birlikte hareket etmezsek uzun vadede Almanya ile iyi bir ekonomik ilişki olamaz," dedi.

Sigmar Gabriel İran Petrol Bakanı Bican Zanganeh ile birlikte katıldığı toplantıdaki konuşmasında Alman – İran karma ekonomik komisyonunun yeniden hayata geçirileceğini duyurdu. İki bakan, ikili ilişkilerin hızla geliştirilmesini amaçlayan karma komisyonun bakanlar düzeyindeki ilk toplantısını önümüzdeki yılın başlarında yapacağını açıkladı.

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar