Hamas Takas İçin Neyi Şart Koştu?

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), bir esir takası anlaşmasının başlaması için Şalit anlaşmasında serbest kaldıktan sonra tekrar tutuklanan esirlerin salıverilmesinden başka seçeneğin olmadığını bir kez daha hatırlattı.  

Görüntülenme: 1053 Tarih: 22 Temmuz 2015 22:07
Hamas Takas İçin Neyi Şart Koştu?

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri bugün (21 Temmuz Salı) konuyla ilgili açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada Ebu Zuhri “işgal rejiminin daha önce serbest kalan esirleri tekrar tutuklayıp cezalandırması Şalit Anlaşması olarak bilinen Özgürlerin Vefası Esir Takası Anlaşmasına aykırıdır. Bu politika asla esir değişimi dosyasına hizmet etmeyecektir. İşgalcinin Hamas’a baskı için yaptığı bu uygulamalar asla başarıya ulaşmayacaktır” dedi.

Hamas sözcüsü yaptığı açıklamanın devamında, esir takasını isteyen işgalcinin önünde daha önce Özgürlerin Vefası anlaşmasıyla serbest kalan ve ardından yeniden tutuklanan esirleri serbest bırakmaktan başka bir yol ve seçeneğin olmadığını söyledi.

2011 yılında Hamas hareketiyle işgal rejimi arasında yapılan esir takası anlaşmasında 2006 yılında Gazze sınırında esir alınan Siyonist asker Gilat Şalit’e karşılık 1000’den fazla Filistinli esir serbest bırakıldı. Ancak işgal rejimi daha sonra değişik bahanelerle bunlardan bir kısmını tekrar tutuklayıp eski cezalarını uygulamaya başladı.

fiem

Yorumlar