Siyonist Rejim Bu Sabah Filistinli 120 İşçiyi Tutukladı

Siyonist işgal güçleri bu sabah 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki işlerine gitmek isteyen Batı Yaka sakini Filistinli işçilerden 120’isini Kalkiliya yakınlarında gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 631 Tarih: 22 Temmuz 2015 08:28
Siyonist Rejim Bu Sabah Filistinli 120 İşçiyi Tutukladı

İşgal polisi yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Batı Yaka’dan 1948 topraklarına kazılan bir hendek aracılığıyla geçmeye çalışan Filistinli 120 işçiyi tutukladığını belirterek, yapılan ön soruşturmada işçilerin ellerinde izin olmadığını ifade etti.

Açıklamada, çok sayıda Filistinlinin sözkonusu bölgede yoğun bir şekilde bulunduklarına dair duyum almaları üzerine bölgeye çok sayıda askerin gittiğini ve işgal güçlerinin kazılan hendekten geçmeye çalışan onlarca işçiyi tutukladığını belirtti.

Batı Yaka’da iş bulamayan ve çalışmak için de izin alamayan yüzlerce Filistinli bir lokma ekmek bulmak için 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarına çok zor şartlar altında geçmeye çalışıyor. Tutuklanma, öldürülme veya bir daha dönmeme ihtimaline rağmen bu insanlar mayınlı tarla gibi olan bir bölgeden geçmekten başka çare bulamıyor.

fiem

Yorumlar