Kassam da Hizbullah Gibi Merkava Tanklarını Kevgire Çevirdi

Siyonist işgal rejiminin Hamas’ı bitirmek, Gazze’deki hükmüne son vermek ve askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı toprağa gömmek amacıyla geçen sene başlattığı savaşın nasıl devam ettiği, düşmanın direniş karşısında nasıl sarsıldığı, işgalcinin nasıl paniklediği El-Kassam Tugayları’nın yazdığı destandan yayınladığı görüntülerle ortaya çıkıyor.  

Görüntülenme: 1610 Tarih: 23 Temmuz 2015 22:22
Kassam da Hizbullah Gibi Merkava Tanklarını Kevgire Çevirdi

Han Yunus, Şucaiye, Beyt Hanun, Rafah, El-Meğazi, Cuhr’ud-Dik ve daha bir çok yerde El-Kassam Tugayları'na bağlı seçkin mücahitler kahramanlık ve fedakarlık örnekleri gösterdiler. Mücahitler buralarda düşmana günümüze kadar izleri devam eden çok büyük zarar verdiler. Düşmanı öldürdüler, esir aldılar, yaraladılar ve düşmanın kibrini kırdılar.

El-Kassam Tugayları zayiatları hakkında eksik bilgi veren düşmanın yalan söylediğini bir kez daha gösterdi. Daha önce Nahul Uz, Zikim ve Ebu Mutaybık askeri noktalarına karşı yaptığı ve birçok Siyonist askeri öldürdüğü operasyonları görüntüleriyle yayınlayarak düşmanı sarsan ve yalancı olduğunu ortaya koyan El-Kassam Tugayları, şimdi de mücahitlerin Cuhr’ud-Dik bölgesinde işgalcinin övündüğü en sağlam, zırhlı ve güvenli tankı olan Merkava’ya karşı yaptıkları eylemi yayınlayarak düşmanı yeniden şaşırttı.

İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın verdiği bilgiye göre, savaşın başlamasından sonra sınıra gönderdiği mücahitlerden ikisi düşmanın zırhlı tankı olan Merkava’ya pusu kurdular. Düşmanın bölgeyi yakıp yıktığı ve bombaladığı bir dönemde 13 gün boyunca, sıcak havada ve oruçlu bir şekilde pusuda bekleyen ve düşmanın ilerleyişini izleyen mücahitler, komutanlarının düşmanın doğru tank ve buldozerlerle geldiğini haber vermesiyle kendilerine yaklaşan ve daha önce döşedikleri patlayıcının üzerinden geçen aracı havaya uçurdular. Patlamanın ardından düşmanla yarım saat çarpışan mücahitler, tank ve uçakların yoğun ateşine rağmen bölgeden sağ salim dönmeyi başarırken, arkada kalbura çevirdikleri tankı bıraktılar. Tankın havaya uçtuğunu ve içindekilerin de öldüğünü gören diğer tank ve zırhlı araçlar bölgeden hızla uzaklaşırken yardım çığlıkları her taraftan duyuluyordu.
fiem

Yorumlar