Filistinli Gruplar Abbas Yönetiminin Uygulamalarına Tepki Gösterdi

Gazze’deki ulusal ve İslamî çevreler, hareket ve örgütler, Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin Batı Yaka’da direniş güçlerine karşı sürdürdüğü tutuklamaları reddettiklerini bir kez daha ifade ettiler.  

Görüntülenme: 991 Tarih: 25 Temmuz 2015 12:04
Filistinli Gruplar Abbas Yönetiminin Uygulamalarına Tepki Gösterdi

Bugün (25 Temmuz Cumartesi) Gazze’deki Bakanlar Kurulu binası önünde toplanan İslamî ve milli çevre, cemaat ve örgüt temsilcileriyle kalabalık bir vatandaş grubu, Batı Yaka’da devam eden tutuklamaları kınayarak tutuklamaların bir an önce durdurulması ve ulusal diyaloğa dönülmesi gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Cephesi Merkez Komite üyesi Muhammed Tuman, işgal rejiminin Kudüs, Mescidi Aksa ve Batı Yaka’da işlediği cinayetlere paralel olarak Abbas güçlerinin yaptığı tutuklamaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Tutuklamalara tepki gösteren Tuman, “Batı Yaka’da ömrünün bir kısmını Siyonist zindanlarda geçiren insanların tekrar tutuklandığını görüyoruz. Siyonist zindanlardan çıkan esirler bu kez Abbas yönetimi tarafından tutuklanıyorlar. Bu tabi güvenlik işbirliğiyle ilgili bir husustur” dedi.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan ise daha önce tutuklanan siyasi tutuklulardan 100’ünün hâlâ içeride olduğunu ve bununla direnişe darbe indirmek istediklerini belirterek, Filistin halkı tarafından bir cinayet olarak kabul edilen ve reddedilen bu tutuklamaların son bulması gerektiğini ifade etti.

Filistin Yönetimi'nden hâlâ içeride bulunan 100 tutukluyu serbest bırakmasını isteyen Rıdvan, bölünmenin yaşandığı 2007 yılından şimdiye kadar 12 bin, uzlaşı hükümeti kurulduğu günden beri ise 1300 kişinin siyasi görüşleri nedeniyle tutuklandığını hatırlattı.

fiem

Yorumlar