Hamas'tan Suikasta Kınama

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Hareketi liderlerinden Talal Belavine'nin Lübnan'ın güneyindeki Aynu'l-Hulve Mülteci Kampı'nda suikast ile öldürülmesini kınadı.  

Görüntülenme: 1431 Tarih: 26 Temmuz 2015 02:39
Hamas'tan Suikasta Kınama

Hamas Hareketi, dün akşam (25 Temmuz Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Belavine'nin öldürülmesini ve Aynu'l-Hulve Mülteci Kampı'ndaki tüm suikastları kınadığını açıkladı.

Kampta olayların kontrolden çıkmaması için Lübnan'daki Filistin Güvenlik Yüksek Komitesi ve Filistinli grupların liderleriyle en üst düzeyde görüşmelerin yürütüldüğünü ifade eden Hamas, faillerin tespit edilmesi ve kampın kanlı bir iç savaşa sürüklenmemesi için çabaların sürdüğünü bildirdi.

Adını açıklamak istemeyen Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, kimliği belirsiz kişilerin "El-Ürdüni" lakaplı Fetih lideri Talal Belavine'yi Aynu'l-Hulve Mülteci Kampı'nda üzerine kurşun yağdırarak öldürdüğünü belirtmişti.

Saldırıda, Fetih liderinin koruması ve yeğeni Şaban Belavine de hayatını kaybederken, üçüncü bir Filistinlinin de yaralandığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar