Abbas Güçleri Batı Yaka'da Terör Estiriyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka'da başta İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderleri ve üyeleri olmak üzere direniş taraftarlarına yönelik baskılarını yoğunlaştırdı.  

Görüntülenme: 734 Tarih: 27 Temmuz 2015 12:02
Abbas Güçleri Batı Yaka'da Terör Estiriyor

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde düzenledikleri baskınlar sırasında Hamas üyesi 8 kişiyi gözaltına alırken, 4 kişiyi gözaltına alma girişimi de başarısız oldu.

Ramallah vilayetinde Koruyucu Güvenlik birimi eski esirlerden Hüsam Cemil El-Hasib'i Arura beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Aynı birim, şehit Abdurrahman El-Aruri'nin oğlu Nureddin El-Aruri'yi ise evine baskın düzenleyerek gözaltına almak istedi fakat başarılı olamadı.

Nablus vilayetinde ise Koruyucu Güvenlik birimi eski esirlerden Mecdi El-Kutub'u gözaltına aldı. Aynı birimi yine Nablus'ta eski esirlerden Abdulkerim Şibaru'yu yatsı namazından çıkışta ve Ala Eş-Şubeyri'yi de evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Belatatu'l-Beled sakinlerinden Muaz Ebu Iyşe isimli gencin de yine Koruyucu güvenlik birimi tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.

Koruyucu Güvenlik birimi El-Halil'de ise eski esir Baha Zahide'yi evine ve Abdulkerim Ebu Iyşe'yi de işyerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Aynı birimin Tulkerem'de de Kudüs Açık Üniversitesi öğrencilerinden Emir Nayife'yi gözaltına aldığı öğrenildi.

fiem

Yorumlar