İşgalciler Son Yıllarda İdari Hapis Cezalarını Arttırdı

İşgal yönetimi 391 Filistinliyi işgal zindanlarında idari hapis cezasıyla tutmaya devam ederken, idari hapis cezasıyla tutulanların sayısında üç Yahudi yerleşimcinin kaçırılarak öldürülmesi olayından sonra artış görüldüğü ifade edildi.  

Görüntülenme: 1005 Tarih: 27 Temmuz 2015 09:24
İşgalciler Son Yıllarda İdari Hapis Cezalarını Arttırdı

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz bugünkü (27 Temmuz Pazartesi) sayısında konuyla ilgili yayınladığı haberde, Yahudi yerleşimcilerin kaçırılıp öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçtikten sonra idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulanların sayısındaki artışın sebebinin askeri savcılığın idari hapis cezasıyla cezalandırmak için gerekli şartları kolaylaştırması olduğunu söyledi.

İşgal mahkemeleri idari hapis cezalarını verirken işgal istihbaratının hazırladığı gizli dosyalara dayanıyor. Ceza verilen kişinin veya avukatının ise söz konusu dosyayı görmesine izin verilmiyor ve içeriği hakkında kendilerine bilgi verilmiyor.

2003 yılında bin kişiden fazla Filistinli idari hapis cezasıyla cezalandırılırken Temmuz 2013'te bu sayı 134'e kadar düşmüştü. Üç Yahudi yerleşimcinin kaçırılıp öldürülmesinin ardından idari hapis cezasıyla cezalandırılanların sayısı yeniden yükseldi.

fiem

Yorumlar