Hamas'tan Birlik Hükümeti İle İlgili Önemli Açıklama

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed'in hükümet konusundaki açıklamalarını "gerginliği artırıcı" olarak nitelendirerek, açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.  

Görüntülenme: 1261 Tarih: 28 Temmuz 2015 22:36
Hamas'tan Birlik Hükümeti İle İlgili Önemli  Açıklama

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (28 Temmuz Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Azzam El-Ahmed'in söylediklerinin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin başarısızlığının gerçek nedeninin hizipçilik yaparak sadece Fetih Hareketi için çalışması ve Batı Yaka ile Gazze Şeridi arasında ayrımcılık yapması olduğunu kaydeden Ebu Zuhri, Azzam El-Ahmed'in uzlaşı hükümeti yerine ulusal birlik hükümeti kurulması yönündeki açıklamalarının Fetih Hareketi'nin manevrası olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, Hamas Hareketi'nin istişare ve uzlaşı ile ulusal birlik hükümeti kurulmasına hazır olduğunu açıklamasının ardından Fetih'in bu manevrasının başarısız olduğunu ifade etti.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed, Hamas Hareketi'nin uzlaşı hükümetinin yerine ulusal birlik hükümeti kurulmasını reddettiğini iddia ederek, Hamas'ı uzlaşı anlaşmasının tüm maddelerinin uygulanmasına engel olmakla suçlamıştı.

fiem

Yorumlar