Ortak Arap Listesi Netanyahu'yu Mescid-i Aksa Konusunda Uyardı

İşgal rejimi parlamentosu Knesset'teki Ortak Arap Listesi, Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekân bakımından ikiye bölme girişimi konusunda işgal hükümetini uyararak, bu tür bir adımın bölgede patlamaya yol açacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1341 Tarih: 29 Temmuz 2015 02:13
Ortak Arap Listesi Netanyahu'yu Mescid-i Aksa Konusunda Uyardı

Ortak Arap Listesi, dün (28 Temmuz Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın her şeyiyle sadece Müslümanlara ait kutsal bir mekân olduğuna dikkat çekerek, ibadet özgürlüğü kapsamında korunması gerektiğini, Mescid-i Aksa'nın durumuyla ilgili yapılacak her türlü değişikliğin çatışmayı artıracağını belirtti.

Bu açıklama, Ortak Arap Listesi'nden bir heyetin dün Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesinin ardından yapıldı. Heyette, milletvekilleri Eymen Avde, Mesud Ğanayim, Cemal Zehalika, Ahmed Et-Tıybi, Abdülhakim Hac Yahya, Hanin Zuabi, Yusuf Cebbarin, Basil Ğattas ve Usame Saadi'nin yer aldığı bildirildi.

Heyet, Mescid-i Aksa'yı ziyareti sırasında Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Vakıflar Yüksek Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, Kudüs'teki İslami Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib ve Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri ile görüştü.

Ortak Arap Listesi, yayınladığı bildiride, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınları da kınadı.

fiem

Yorumlar