Şeyh Kemal El-Hatib: Siyonist İşgal Birgün Mutlaka Son Bulacaktır

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Mescid-i Aksa'ya ve baskınlara karşı orada nöbet tutanlara destek amacıyla "Öfke Cuması"na davet etmenin üzerlerine düşen en basit bir görev olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 995 Tarih: 30 Temmuz 2015 18:30
Şeyh Kemal El-Hatib: Siyonist İşgal Birgün Mutlaka Son Bulacaktır

Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına maruz kalan Mescid-i Aksa'ya ve işgal güçlerinin geçtiğimiz günlerde saldırdığı Mescid-i Aksa cemaatine destek amacıyla Cuma günü "Öfke Cuması" adı altında protesto gösterileri düzenlenmesi çağrıları yapılmıştı.

Şeyh Kemal El-Hatib, Filistin Enformasyon Merkezi'ne bu akşam (29 Temmuz Çarşamba) yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının İslam ümmetine vurulmuş bir tokat olduğunu ifade etti.

Mescid-i Aksa'yı savunmanın her Müslüman için şeref olduğunu kaydeden El-Hatib, çabaların boşa gitmeyeceğini ve 67 yıldır Filistin toprakları üzerine çöken işgalin bir gün mutlaka yok olacağını söyledi.

Mescid-i Aksa için harcanacak her çabanın Müslümanların Filistin'deki işgalden kurtulacağı önümüzdeki döneme hazırlık olacağına dikkat çeken El-Hatib, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ni de Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerde işgalcilerle ortak olmakla suçladı.

fiem

Yorumlar