İsmail Haniye'den Batı Yaka Direnişine Övgü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, şehitlerin kanlarının daima boyunlarında emanet olarak kalacağını ifade ederek, Batı Yaka halkının direnişine ve fedakarlığına övgüde bulundu.  

Görüntülenme: 1038 Tarih: 02 Ağustos 2015 17:27
İsmail Haniye'den Batı Yaka Direnişine Övgü

İsmail Heniyye, bugün (2 Ağustos Pazar) Ramallah yakınlarındaki El-Celzun Mülteci Kampı'nda iki gün önce şehit olan Leys El-Halidi'nin babası Fadl El-Halidi ile telefon görüşmesi yaptı.

Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistin halkının birlik ve bütünlüğüne dikkat çeken Heniyye, şehitlerin kanının özgürlük ve kurtuluş yolunu aydınlatmaya devam edeceğini bildirdi.

Heniyye, Fadl El-Halidi ile telefon görüşmesinde Batı Yaka halkının direnişine ve Filistin halkının milli haklarına bağlılığına da övgüde bulundu.

Şehit Leys El-Halidi'nin babası ise Heniyye'nin kendilerini aramasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oğlunun kanının ve fedakarlığının özgürlük ve kurtuluş yolu, Kudüs ve Filistin için olduğunu söyledi.

Baba Fadl El-Halidi, oğlu Leys'in zorla göç ettirildikleri topraklara geri dönmenin ve Filistin'in işgalden kurtuluşunun hayaliyle yaşadığını ifade etti.

fiem

Yorumlar