Cenin'in Yabud Beldesinde İşgal Güçleriyle Filistinli Gençler Çatıştı

Cenin kentinin güneyindeki Yabud beldesinde bu sabah (3 Ağustos Pazartesi) işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 915 Tarih: 03 Ağustos 2015 07:52
Cenin'in Yabud Beldesinde İşgal Güçleriyle Filistinli Gençler Çatıştı

İşgal güçlerinin çatışmalar sırasında yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullandığı, atılan bombaların zeytin ağaçlarının yanmasına neden olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin on askeri araçla beldeye baskın düzenlediğini, belde sakini gençlerin toplanarak işgal güçlerini taşladığını ve çatışmaların beldenin tüm mahallelerine yayıldığını söyledi.

Görgü tanıkları ayrıca, beldenin güneyindeki El-Melul Mahallesi'nde bazı zeytin ağaçlarının işgal güçlerinin attığı bombalar nedeniyle alev alarak yandığını, Filistinli gençlerin işgal güçlerini beldeden çekilene kadar kovaladığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Şadi, Raid, Yusuf Mitani ile Tevfik Mesud Ebu Bekir'e ait iki eve baskın düzenleyerek evlerde arama yaptığını ifade etti.

İşgal güçlerinin ayrıca beldeye giden yol üzerinde barikat kurarak yoldan geçen yayaları ve araçları durdurduğu kaydedildi.

Yorumlar