Ebu Merzuk: "Ateşkesin Kalıcı Hale Getirilmesi Konusunda Net Bir Görüş Yok"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Gazze Şeridi'nde işgal rejimiyle ateşkesin kalıcı hale getirilmesi konusunda henüz netleşen bir görüş olmadığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1340 Tarih: 05 Ağustos 2015 23:09
Ebu Merzuk:

Ebu Merzuk, Hamas Hareketi'nin resmi internet sitesine verdiği röportajda, ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için gündeme getirilecek çözüm önerisinin milli çerçeve içinde olması ve Gazze Şeridi'yle Batı Yaka'yı birbirinden ayırmaması gerektiğini söyledi.

Ateşkesin süresinin belirlendiği yönünde tüm söylenenlerin gerçek olmadığını ve tahminleri yansıttığını ifade eden Ebu Merzuk, Fetih Hareketi'nin Hamas'a yönelttiği "Gazze Şeridi'ni Batı Yaka'dan ayırmaya çalışma" suçlamasının asılsız olduğuna dikkat çekti.

Hamas heyetinin Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretin başarılı olduğunu ve Mısır ile ilişkilerde düzelme görüldüğünü kaydeden Ebu Merzuk, Hamas heyetinin Moskova'yı ziyaret edeceğini söyledi.

Uzlaşı hükümeti kabinesinde yapılan son değişikliğe de değinen Ebu Merzuk, kabine değişikliğinin tek taraflı yapıldığını ve bu nedenle yeni bakanları kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Yorumlar