Hamas'tan İnsan Hakları Merkezlerine Ziyaret

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren üç büyük insan hakları kuruluşundan, işgal rejimi liderlerinin Filistin halkına yönelik işledikleri cinayetler nedeniyle yargılanmalarını sağlamak amacıyla çabalarını yoğunlaştırmalarını istedi.  

Görüntülenme: 1031 Tarih: 06 Ağustos 2015 08:55
Hamas'tan İnsan Hakları Merkezlerine Ziyaret

Hamas Hareketi bu çağrısını Basınla İlişkiler Komitesi’nin Filistin İnsan Hakları Merkezi, Ed-Damir İnsan Hakları Merkezi ve El-Mizan İnsan Hakları Merkezi'ne Filistin davasına ve halkına verdikleri hizmetlerden dolayı takdirlerini ifade etmek üzere gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında yaptı.

Ziyaretleri gerçekleştiren heyette Hamas Hareketi Basınla İlişkiler Komitesi Başkanı Müşir El-Mısri, Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, Hükümet Enformasyon Ofisi Başkanı İhab El-Ğasin ile komite üyeleri Tahir En-Nunu, Selame Maruf, Şurahbil El-Ğarib ve İbrahim El-Medhun'un yer aldığı bildirildi.

Hamas heyetini ziyaret ettikleri merkezlerde başkanları Raci Es-Sorani, Halil Ebu Şemmale ve Isam Yunus'un karşıladığı belirtilerek, başkanların Filistin davasına ve halkına hizmet için Hamas Hareketi ve insan hakları örgütleri arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen bu adımı memnuniyetle karşıladıkları ifade edildi.

fiem

Yorumlar