Abbas Yönetimi Filistinli Çiftçilere Sahip Çıkmıyor

Cenin kentinin batısındaki Burgin beldesi sakinlerinden çiftçi Muhammed Huluf, Batı Yaka pazarını ele geçiren işgal rejimi karpuzu nedeniyle yeterli talebi görmeyen ve tarlasında çürümeyi bekleyen karpuzlarına bakarken kendini tutamadı.  

Görüntülenme: 683 Tarih: 06 Ağustos 2015 11:49
Abbas Yönetimi Filistinli Çiftçilere Sahip Çıkmıyor

İyi bir hasat mevsimi beklerken çok büyük maddi zarara uğradığını belirten Huluf, işgal rejimi ürünleri karşısında yerli üretimin rekabet gücü olmadığını söyledi.

Filistin Tarım Bakanlığı'nın kendilerini yeniden karpuz ekmeye teşvik ettiğini fakat daha sonra çiftçileri yalnız bıraktığını bildiren Huluf, bakanlığın teşviki üzerine karpuz eken çiftçilerin çok büyük zarara uğradıklarını ifade etti.

El-Yamun beldesi sakinlerinden çiftçi Muhammed Fureyhat da Huluf'un söylediklerine katılarak, Filistin karpuzunun daha kaliteli ve fiyatının uygun olmasına rağmen işgal rejimi karpuzunun pazarı istila ettiğini bildirdi.

Fureyhat, bu durumun karpuza bel bağlayan Filistinli çiftçilere ağır bir darbe vurduğunu söyleyerek, özellikle Tarım Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı'nın pazarı denetim altında tutmalarını ve Filistinli çiftçilere destek olmalarını istedi.

Filistinli çiftçi, "Niçin işgal rejimi ürünleri herhangi bir gözetim ve denetleme olmadan Filistin pazarına giriyor? Niçin ihtiyaç fazlası ürünün pazara girmesi engellenmiyor?" diye sordu.

fiem

Yorumlar