Siyonist İsrail İran'la Yapılan Nükleer Anlaşmadan Rahatsız

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bölgede siyonistler hariç herkesin nükleer anlaşmadan memnun olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 811 Tarih: 07 Ağustos 2015 11:24
Siyonist İsrail İran'la Yapılan Nükleer Anlaşmadan Rahatsız

Cumhurbaşkanı Ruhani, Tahran'ın güney batısında yer alan İslam Şehr, Baharistan ve Robat Kerim halkına hitaben yaptığı konuşmada, İran ile 5+1 grubu arasında sağlanan nükleer anlaşmaya işaretle, büyük İran halkının geçen aylarda,sahip olduğu kudret ve gücünün bir bölümünü dünyaya gösterdiğini belirtti.

Ruhani, bu milletin siyasi ve toplumsal açıdan bütün küresel güçler karşısında büyük devrimi gerçekleştirdiğini, ülke için bağımsızlığı, hürriyeti ve izzeti armağan ettiğini ifade etti.

İran halkının hiçbir güç karşısında korkmadan, İslam Cumhuriyeti bayrağını, Rahmetli İmam Humeyni'nin önderliğinde dalgalandırdığını vurgulayan Ruhani, askeri gününün yanısıra bugün de diplomasi alanında da büyük kabiliyetini dünyaya gösterdiğinin altını çizdi.

Geçen 30 senede gasıp İsrail'in 3 kez sarsıldığnı söyleyen Ruhani, İslam İnkılabı zaferi, kutsal savunma yıllarında Hurremşehr'in işgalden kurtarılışı ve İran'ın küresel güçlerle nükleer anlaşma yapmasını, İran halkının geçen 30 yıldaki tarihi zaferleri olarak değerlendirdi.

İran diplomatlarının 23 ay çetin müzakere sonucunda İran’a elleri dolu döndüklerini ifade eden Ruhani, bu zaferin onurunun millet ve İslam İnkılabı Rehberine ait olduğunu ve hükümetin millet iradesi yönünde hareket eden bir hizmetkar olduğunu belirtti.

abna.ir

Yorumlar