Ali Devabişe'nin Babası Da Şehit Oldu

Siyonist çetelerin geçen Cuma günü Duma köyünde ev yakmaları sonucu ailenin en küçük bireyi on sekiz aylık Ali Devabişe yanarak şehit olurken, ağır yaralanan babası Sa’d Muhammed Hasan Devabişe (33) de bugün sabaha doğru şehit oldu.  

Görüntülenme: 1358 Tarih: 08 Ağustos 2015 02:59
Ali Devabişe'nin Babası Da Şehit Oldu

Şehit olan Sa’d’ın kardeşi Nasr Devabişe, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği bilgide, hastane idaresinin bu sabah saat 05:15 civarında kendilerine, daha önce vücudunun %90'ı yanan Sa’d’ın şehit olduğunu haber verdiğini söyledi. 

Nasr Devabişe yaptığı açıklamanın devamında bu bilgi üzerine şehidi almak için hastaneye gittiklerini, vefat belgesini aldıktan sonra defin için doğum yeri olan Nablus’un Duma köyüne gideceklerini ifade etti.

Siyonistlerin geçen hafta Duma köyünde yangın çıkardıkları evde Ali Devabişe adındaki bebek şehit olurken, babanın ve annenin vücutları %90, çocuklarının ise %60 civarında yanmıştı. Devabişe ailesinin Siyonist çeteler tarafından yakılması içeride ve dışarıda büyük tepkilere neden oldu. Filistin içinde ve dışında meydana gelen tepkiler işgal hükümetini cinayeti kınamaya zorladı.

fiem

Yorumlar