BM'den Siyonist Rejime Eleştiri

Birleşmiş Milletler, Siyonist işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerden açlık grevi yapanlara zorla yemek yedirilmesine izin veren ve 30 Temmuz'da kabul edilen yasayla ilgili endişelerini dile getirdi.  

Görüntülenme: 939 Tarih: 09 Ağustos 2015 02:03
BM'den Siyonist Rejime Eleştiri

Birlemiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, Dünya Sağlık Örgütü ve BM Ortadoğu Barışı Özel Temsilcisi Ofisi'nden bugün (9 Ağustos Pazar) yapılan açıklamada, yasanın işgal altındaki topraklarda Filistinlilerin haklarını korumak için çalışanlar açısından kaygı verici olduğu belirtildi.

Yasanın kötü cezaevi koşullarını protesto için açlık grevi eylemi başlatan tüm Filistinli esirleri etkileyebileceğine dikkat çekilen bildiride, açlık grevinin şiddet içermeyen bir protesto şekli olduğu ve diğer tüm yollara başvurduktan sonra çaresiz kalan fertlerin içinde bulundukları kötü koşullara dikkat çekebilmek için açlık grevi eylemine başvurdukları hatırlatıldı.

"Barışçıl protesto insan haklarından temel bir haktır" denilen raporda, açlık grevindeki esire zorla yemek yedirmenin insan hakları ihlali ve bir tür işkence olduğu ifade edildi.

Raporda, esirin sağlıklı karar veremeyecek derecede akıl sağlığını yitirmiş olması dışında açlık grevindeki esire zorla yemek yedirilemeyeceği belirtildi.

fiem

Yorumlar