Siyonist Yerleşimciler Arazileri Ateşe Verdi

Batı Yaka'da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, dün (9 Ağustos Pazar) ikindi saatlerinde Nablus kentinin güneyinde birçok noktada yangın çıkardı. Yangınların yüzlerce dönüm arazinin yanmasına neden olduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 959 Tarih: 10 Ağustos 2015 15:53
Siyonist Yerleşimciler Arazileri Ateşe Verdi

Filistinli aktivist Zekeriya Es-Sudde, Burin beldesi yakınlarındaki Yahudi yerleşkesinden gelen yerleşimcilerin beldenin doğusundaki El-Menatir bölgesinde yaklaşık 15 dönüm araziyi yaktığını söyledi.

Vatandaşların ve sivil savunma ekiplerinin yangını söndürmek istediklerini fakat Yahudi yerleşimcilerin engel olduğunu kaydeden Es-Sudde, bu nedenle yangının geniş bir alana yayıldığını ifade etti.

Bu arada görgü tanıkları, Nablus'un güneyindeki araziler üzerinde kurulu yerleşkelerden gelen Yahudi yerleşimcilerin Burin beldesi karşısındaki tepelerde ve Asira beldesinin doğusundaki El-Kerayim bölgesinde birçok noktada yangın çıkardığını, alevlerin kısa sürede geniş bir alana yayılarak yüzlerce dönümün yaktığını, yangının Arrag Burin ve Aynabus köylerine kadar ulaştığını söyledi.

Yahudi yerleşimci grupların tepelerde işgal güçlerinin himayesinde hareket ettikleri ve sivil savunma ekiplerinin yangını söndürme çabalarını engelledikleri belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin bölgede yangın çıkarması üzerine Filistinlilerle işgalciler arasında çatışmaların çıktığı, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığı, birçok Filistinlinin bombalardan çıkan dumandan etkilendiği bildirildi.

fiem

Yorumlar