Siyonistlerin İhlalleri 11 Bini Aştı

Arap Birliği, ocak ayından bu yana Yahudi yerleşimciler tarafından Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen ihlallerin 11 bini aştığını bildirdi.  

Görüntülenme: 913 Tarih: 10 Ağustos 2015 05:44
Siyonistlerin İhlalleri 11 Bini Aştı

Arap Birliği, ocak ayından bu yana Musevi yerleşimciler tarafından Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen ihlallerin 11 bini aştığını bildirdi.

Arap Birliğinden inşa edilen yazılı açıklamada, "Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, bilhassa de bir grup yerleşimcinin Mescid-i Aksa'da İsrail bayrağını kaldırmasından beri önceden benzeri yaşanmamış şekilde arttı. Bu vaziyet tüm bölgeyi altına alacak bir yıkıma yöntem açabilir" uyarısında bulunuldu.

Yahudi yerleşimcilerin ihlallerinin kınandığı açıklamada, "İsrail, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa, Kudüs ve Batı Şeria'nın diğer kentlerine ihlalleri gerçekleştirmeye devam etmesi için finans takviyesi sağlıyor. Dolayısıyla Musevi yerleşimcilerin işlediği suçların sorumlusu İsrail yönetimidir" ifadeleri kullanıldı.

Filistinlilere ocak ayından bu yana 11 bine aşkın ihlalin yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu ihlaller, Birleşmiş Milletler anlaşmasına ve uluslararası hukuk kaidelerine aykırıdır. Ayrıca, dünya kamuoyundan bir kesimi kışkırtmak üzere Kudüs kentindeki Müslümanların simgelerinden Mescid-i Aksa'nın mukaddesliğine yönelik ihlaller ise 'tehlikeli ırkçılığa' işaret ediyor. Arap Birliği, Filistinli Araplar hedef alınarak, Hristiyan din adamlarının evlerinin üzerine etnik temizlik sloganlarının yazılması ve kiliselerin yakılmasıyla da işlenen ırkçı ve vahşi suçları kınıyor."

on4haber

Yorumlar