Abbas Güçlerinden Batı Yaka'da Tutuklama Furyası!

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da Hamas üyesi 6 kişiyi siyasi görüşleri nedeniyle gözaltına aldığını ve bir kişiyi de ifade vermeye çağırdığını söyledi.  

Görüntülenme: 770 Tarih: 10 Ağustos 2015 02:29
Abbas Güçlerinden Batı Yaka'da Tutuklama Furyası!

Hamas Hareketi bugün (10 Ağustos Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ramallah'taki Genel İstihbarat biriminin Velid Rebii isimli vatandaşı ve oğulları Muhammed ve Süleyman'ı El-Mezraa El-Ğarbiyye beldesindeki evlerine düzenlediği baskın sırasında gözaltına aldığını, diğer oğlu Suheyb'i de ifade vermeye çağırdığını açıkladı.

El-Halil'de ise Batı Yaka güvenlik birimleri Filistin Politeknik Üniversitesi öğrencilerinden Cihad Et-Temimi'yi üniversite kampüsünden çıkarken gözaltına aldı.

Bildiride ayrıca, Koruyucu Güvenlik biriminin Kalkiliya kentinde İzzeddin El-Başa isimli vatandaşı kent merkezindeki işyerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi.

Koruyucu Güvenlik biriminin ayrıca Kalkiliya'da eski esirlerden Beşir Hadrac'ı evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evde arama yaptığı belirtildi.

fiem

Yorumlar