Filistinli Esir Muhammed Allan Hastaneye Kaldırıldı

İsrail basınında yer alan haberde 55 günden daha uzun bir süredir açlık grevinde olan Muhammed Allan’ın hastaneye kaldırıldığı bildirildi.  

Görüntülenme: 944 Tarih: 11 Ağustos 2015 09:51
Filistinli Esir Muhammed Allan Hastaneye Kaldırıldı

Filistin Esir İşleri Yüksek Kurulu Başkanı İsa Karaki, Muhammed Allan hakkında uygulanan zorunlu yasanın ardından Ramon Hapishanesi yönetiminin grev yapan diğer esirlere de yaptırımlar uyguladığını duyurdu.

İsrail basınında yer alan haberde 55 günden daha uzun bir süredir açlık grevinde olan Muhammed Allan’ın hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Ailesi esirin durumu hakkında endişeli bir bekleyiş içerisinde…

İşgal hükümetinin Muhammed Allan hakkında “zorla beslenme” yasasını uygulamaya koymasının ardından yasa Dünya Sağlık Örgütü gibi çeşitli uluslararası ve hukuki kurumlar tarafından tepki aldı.

Grev yapan esirlerin hayatını tehdit eden bu karara karşı esir aileleri ve hukuki kurumlar tarafından çeşitli protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Allan’ın ailesine destek olmak, durumu protesto etmek ve işgal güçlerinin saldırganlıklarını boykot etmek adına işgal hapishanelerindeki esirler de çeşitli girişimlerde bulundu. 160’dan fazla esir açlık grevine girdi. Sayıda artış olacağı ifade edildi.

Ulusal platformlar ise esirlerin sesini tüm dünyaya duyurmak için protesto gösterilerini artırma çağrısı yaptı.

 

İslami Analiz

Yorumlar