Arafat'ı Kim Zehirledi?

Eski Filistin Adalet Bakanı Ferih Ebu Medyen, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a seslenerek, Yasir Arafat'ın zehirlenerek öldürülmesi olayına karışanların korunmamasını istedi.  

Görüntülenme: 845 Tarih: 12 Ağustos 2015 13:20
Arafat'ı Kim Zehirledi?

Ebu Medyen, birçok internet sitesi tarafından yayınlanan makalesinde, bazı kişilerin parayla satın alındıklarını belirterek, Filistin Yönetimi'nde birçok yolsuzluk olduğunu söyledi.

Arafat'ın öldürülmesinden yaklaşık on yıl sonra Mahmud Abbas'ın siyasi hayatını Arafat'ın katillerini açıklayarak noktalaması çağrısında bulunan Ebu Medyen, Fransız yargısının verdiği karara da güvenilmemesini isteyerek, soruşturmanın yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

Arafat'ın İsrail'in emriyle Filistinliler tarafından öldürüldüğünü yazan Ebu Medyen, bazı Filistinlilerin para tuzağına düştüklerini, İsrail'in onların mali sırlarını bildiğini ve bunu kullandığını, kirli işlerinin gizlenmesinin karşılığının ise Arafat'ın kellesi olduğunu ifade etti.

Arafat'a başkaldırının belirtilerinin Arafat'ın kuşatma altına alınmasından önce görülmeye başladığını kaydeden Ebu Medyen, o dönemde Arafat sonrası için gruplaşmaların ortaya çıktığını söyledi.

Arafat'ın son günlerinde kendisine karşı çıkanların başında dünün iki dostu ve bugünün düşmanları Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Fetih'ten kovulan Muhammed Dahlan geliyordu.

fiem

Yorumlar